OPLYSNINGER VEDR. KONFIRMATIONERNE
I SPENTRUP, GASSUM OG ASFERG KIRKER 2019

For elever fra Blicherskolen i Spentrup er undervisningen i ugerne 43-50, 8-15 og derudover en temadag for alle onsdag d.14/11 kl.8.00.

I ovennævnte uger foregår undervisningen i Spentrup kirke og sognegård og fordeles:
7a. tirsdage kl. 8-10,
7b. onsdage kl. 8-10
7c. torsdage kl. 8-10,
7h. tirsdage kl. 8-9.

Undervisere:

Sognepræst Peter Ulvsgaard, Vikarpræst Laila Hansen og Provst emeritus Hanne Hjørlund i samarbejde med organist o.a.)

For elever på Fårup skole, der skal konfirmeres i Asferg gælder, at de følger undervisningen sammen med deres klasse hos sognepræsten i Fårup.

For konfirmander, der går i skole i Randers gælder, at de går til undervisning med deres klasse og konfirmeres enten i hjemsogn eller med deres kammerater i klassen. Skal de konfirmeres i kirkerne i Spentrup, Gassum og Asferg gælder, at de går til gudstjeneste i hjempastoratet.

Formelle krav for konfirmation:

DÅB og fortrolighed med gudstjeneste, Bibel, salmebog og kristendom. Det betyder at man som minimum skal gå i kirke 9 gange (gerne flere).

Jeg vil bede jer forældre følges med jeres børn, mest for at dele og bakke op. På samme måde som vi forældre kender til at stå på sidelinjen, når Benjamin spiller fodbold eller Emma rider til stævne. For at vise, at I interesserer jer for jeres børns liv og deltager i det, der er stort i syvende klasse: Konfirmation.

Særlige gudstjenester for konfirmander og forældre:

1. Introgudstjeneste Spentrup kirke torsdag d. 6/9/2018 kl. 19.00 og introduktionsmøde i sognegården

2. Konfirmand Julegudstjeneste i Asferg kirke torsdag d. 13/12/2018 kl.19.00

3. Konfirmand Kyndelmisse gudstjeneste i Gassum kirke lørdag d. 2/2/2019 kl. 14.00

4. Konfirmand Påskegudstjeneste i Spentrup kirke torsdag d. 11/4/2019 kl.19.00 efter gudstjenesten forældrene møde i sognegården.

5. Derudover deltager alle konfirmanderne i Folkekirkens Nødhjælps landsindsamling i Spentrup kirke søndag d. 10/3/2019 kl. 9.00. Der afsluttes i Spentrup sognegård ved middagstid, når indsamlerne vender tilbage fra deres ruter.

6. Minimum 4 helt almindelige gudstjenester i løbet af året.  Gerne begyndende allerede med høstgudstjeneste, Alle Helgens gudstjeneste, 1. Søndag i advent (kirkens nytår), Juledagene, Nytåret, Hellig tre konger, Fastetiden og Påskedagene.

7. Derudover er der obligatorisk generalprøve til hver enkelt konfirmation i kirkerne, hvor både placering i kirken, ritual og gudstjeneste gennemgås af præst og konfirmander. NB: ingen forældre ved generalprøverne :-) datoer på forældremødet efter gudstjenesten d.11/4/2019 i Spentrup kirke.

Konfirmationer i 2019:

Asferg kirke:     søndag den 5. maj 10:15