Forsidebilledet

Adi Holzer har udviklet sig til en stor kunstner. Hans kunst afslører stor viden om og indlevelse i religiøse, mytologiske, bibelske og litterære emner. Emnerne behandles levende, kærligt, humoristisk, men også respektfuldt og med alvor og fyndighed

Værkerne indeholder mange mere eller mindre skjulte symboler, som det er en fornøjelse at lede efter og tyde. Symbolerne hentyder ofte til religiøse, mytologiske eller følelsesmæssige forhold. Vi ser engle, der danner hjertesymboler, djævle og treenighedstegn, enhjørningen som symbol på jomfruelighed og renhed, Kristus, Jasons dobbeltansigt, dragen i snor som symbol på forårets komme osv.

Forsidebilledet Julenat er en skildring af Grundtvigs verslinje: Over krybben korset svæver. Betlehems­stjernen og Golgatakorset side om side. Fødselshulen forvandlet til ”dødens gab”. Madonna med barnet forvandlet til en pietà.

Adi Holzer har tydeligvis ladet sig positivt inspirere af kendte kunstnere som f.eks. Marc Chagall. Der er den samme glade religiøsitet over begge kunstnere.

Hans Erik Apelgren